Marinēti gurķi

Marināde: 1L ūdens, 2 ed.k. sāls, 1 ed.k. cukurs, 7 ed.k. 9% etiķa. Uz 3L burku: 2 kg gurķu, 2 diļļu kāti, 4 daiviņas ķiploku, 5 upeņu lapas, 2 ķiršu lapas, gabaliņš mārutku sakne, 2 gb. saldie pipari (vircas), 4 melnie pipari.

Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda burkās. Pagatavo marinādi: Uzvāra ūdeni, vārošam ūdenim lēnām maisot (uz lēnas uguns) pievieno sāli, cukuru un etiķa esenci (esenci pievieno pamazām) - slēdz āra uguni un nedaudz atdzesē, tad pilda burkās, kuras iepriekš sagatavotas ar gurķiem.

Sagatavo vāciņus: mazā bļodiņā uzliek vārīties ūdeni, kad ūdenis vārās ievieto metāla vāciņus un pavāra ap 1 min. uz lēnas uguns.

Pasterizācija: Burkas ar jau uzliktiem vāciņīem (bet neaizvākotas) ievieto pasterizācijas katlā (liels katls ar ūdeni un dvieli apakšā lai burkas nesaskarās ar katlu) un pasterizē 3l burku 20 min. pie 80 gradiem., 2l burku - 15 min., 1l burku - 10min, 0,5l burku - 5 min. Piezīme: Nedrīkst ievietot aukstas burkas 80 grādu karstā ūdenī, jo tās var saplīst.

Ko līdz pasterizācija pabeigta, burkas vāko ciet un novieto ar vāku uz leju līdz tās atdziest. Glabā vēsā vietā.

Marinēti gurķi
Marinēti gurķi

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt