Marinētas baravikas bez pasterizēšanas

3kg. Baravikas, 1,5l ūdens, 3ed.k. sāls, 1glāze cukurs, 1glāze etiķa.

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min. nokāš, uzlej aukstu ūdeni un atkal nokāš - tā divas trīs reizes, lai sēnes ir tīrās, atkal lej ūdeni līdz sēnes pārsedz un atstāj pamirkt uz 1 līdz 3 stundām, tad nokāš, liek katlā un ar mērtrauku pilda ūdeni, līdz tas knapi nosedz sēnes. Manā gadījumā tas bija 1,5L, pievieno 3ed.k sāls, 1gl. cukura, 1gl. etiķa. Liek uz uguns un apmaisot karsē līdz cukurs un sāls izšķīst. Uz lēnas uguns turpina vārīt ap 10.min. Vēl karsu pilda burkās. Burciņas nosedz ar segu. Atdzisušas uzglabā vēsā vietā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt