Marinēta paprika

Sastāvs: Paprika 3kg, ūdens 1l, cukurs 250gr, etiķis 9% 300ml, saulespuķu eļļa 200ml, sāls 2ēd.k., laurulapa, smaržīgie pipari.

Pagatavošana

Papriku kārtīgi mazgā, nosusina, izņem sēklas un griež aptuveni sešās daļās.
Pagatavo marinādi šādi: Liek vārīt ūdeni, kad ūdens uzkarsis, tam pievieno etiķi, eļļu, sāli un cukuru, un vāra. Līdz sāk vārīties uzmanīgi marinādē ievieto iepriekš sagatavotos saldos piparus un vāra aptuveni 5 minūtes, lai paprika nezaudē formu.

Tad kārto iepriekš sagatavotās burciņās, kurās ievieto pa vienam smaržīgam piparam un 1/4 laurulapas, pārlej marinādi, lai paprika būtu nosegta.

Burciņas vāko ciet, apmet uz vāciņa un nosedz ar segu. Kad produkcija atdzisusi, to uzglabā vēsā vietā. Labu apetīti!

marinēta paprika
marinēta paprika

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt