Mannas un olu biezputra (buberts)

Sastāvs: 30 g mannas, 150 g piena, 15 g cukura, 1 ola, sāls, garšvielas.

Pagatavošana

Pienu uzvāra, maisot pieber mannu un vāra 10-15 minūtes. Tad pieliek sāli, samaisa. Olu dzeltenumu ar garšvielām un cukuru saputo, līdz cukurs izkusis. Pakāpeniski pievieno karstai (70-80°) biezputrai un pēc tam nedaudz uzkarsē. Mazliet atdzisušā biezputrā iecilā stingrās putās saputotu olas baltumu. Liek saldēdiena traukā un pasniedz ar dzērveņu vai jaņogu mērci. Mannas biezputrai ar olu jabūt cauganai, porainai, ar īpatnēju olu garšu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt