Maltais sīpolu sitenis

Sastāvs: 1200 gr vērša gurna. 1 ēdamkarote miltu. 200 - 300 gr sīpolu, 100 gr skāba krējuma, tauki vai sviests cepšanai, nedaudz buljona, sāls, pipari.

Pagatavošana

Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, samaļ, labi samīca, veido no 200 gr 2 iegarenus siteņus, cep karstos taukos uz ātras uguns abas puses brūnas, lai vidū paliek nesacepts. Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās, apcep. Taukos ieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek krējumu, sīpolus. Siteņus ieliek mērcē, lai uzkarst. Siteņus sakārto uz iegarenas bļodas, pārlej pāri nedaudz mērces. Pārējo salej mērces traukā. Pasniedz ar kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt