Maizes kvass

Sastāvs: 1 kg rupjmaizes, 6-7 l ūdens, 05 kg cukura, 50 g rauga, citrona miziņas.

Pagatavošana

Nobriedušu rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un pēc tam apbrūnina. Apbrūninātām maizes šķēlēm pārlej verdošu ūdeni – divas trešdaļas no paredzētā ūdens daudzuma. Trauku pārsedz un atstāj, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis īpatnēju, patīkamu rudzu maizes garšu un smaržu. Tad šķidrumu nokāš. Atlikušajiem biezumiem vēlreiz uzlej verdošu ūdeni un ļauj ievilkties pāris stundas, tad nokāš. Abus šķidrumus salej kopā, pieliiek cukuru, raugu, citrona miziņas un siltā telpā (18°C) raudzē 6-8 stundas, līdz virspusē paceļas putas. Pēc tam kvasu atdzesē un pilda pudelēs uzglabāšanai.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt