Līņi foreļu veidā

Sastāvs: 2 - 3 līņi, sāls.

Pagatavošana

Dzīvus līņus atstāj aukstā ūdenī tik ilgi, līdz tos grib vārīt, tad tiem ar asu smailu nazi iegriež tuvu pie galvas un astē, un zivi nogalina, pēc kam līņus notīra un nomazgā. Sagatavotajiem līņiem izver diega pavedienu caur asti, otru caur galvu, un abus pavediena galus sasien kopā, zivi saliecot lokā, ar asti pie galvas. Tad ieliek ļoti karstā, stipri sālītā ūdenī, kad ūdens sāk vārīties, katlu novelk no uguns, ļaujot zivīm vēl 10 min. ievilkties vaļējā traukā. Galdā līņus dod ar salocītu salveti apliktā lēzenā bļodā, ar saldētu, putās sakultu krējumu ar mārrutkiem. Garnējumam ņem 4 daļās sagrieztu citronu, pētersīļu, pušķīšus un mazas salātu galviņas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt