Liellopu gaļas kotletes

Sastāvs: 100 g liellopa gaļas, 25 g baltmaizes, 10 g sīpolu, 30 g ūdens, 10 g rīvmaizes, 10 g tauku, sāls

Pagatavošana

Liellopa gaļas mīkstumu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Pēc tam pievieno ūdenī izmērcētu baltmaizi, sasmalcinātus sīpolus un vēlreiz samaļ. Samaltai gaļai pieliek sāli, atlikušo ūdeni un samaisa, līdz gaļa uzbriedusi, saistoša.

Tad gaļas masu sadala, liek uz gaļas dēlīša rīvmaizē un ar naža palīdzību izveido kotletes. Cep uz pannas sakarsētos taukos, līdz abas puses brūnas un kotletes gatavas.

Kotletes var sakarsētos taukos tikai apcept, tad ievietot traukā, uzlikt vāciņu un cepeškrāsnī karsēt, līdz gatavas. Kotletes sakārto lēzenā cepešbļodā, liekot ieslīpi vienu aiz otras, un pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, brūno vai skāba krējuma mērci.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

One Reply to “Liellopu gaļas kotletes”

Atbildēt