Liellopu gaļas buljons

Sastāvs: 1/2 l ūdens, 100 g liellopa gaļas, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 4 g pētersīļu, seleriju un sāls.

Pagatavošana

Gaļu ar kauliem noskalo, sadala mazākos gabalos, pārlej ar aukstu vai karstu ūdeni. Ja gaļai pārlej aukstu ūdeni, tad iegūst garšīgu, aromātisku buljonu, bet gaļa ir šķiedraina, sausa. Bet, ja gaļu liek karstā ūdenī, tad buljons mazāk aromātisks, gaļa sulīgāka, garšīgāka. Katlu nosedz ar vāku, uzvāra, noputo, pievieno sasmalcinātus burkānus, sīpolus, pētersīļus, selerijas un turpina vārīšanu uz mazas liesmas, līdz gaļa mīksta un labi atdalās no kauliem. Var vārīt ūdenī tikai kaulus aptuveni 2 līdz 3 stundas. Tad pievieno gaļas mīkstumu lielākā gabalā un vāra, līdz gaļa ir mīksta. Gaļu no buljona izņem, atdala no kauliem, buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Gaļu pasniedz ar zupu vai izlieto citu ēdienu pagatavošanai.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt