Liellopu kaulu buljons

Sastāvs: 500 g ūdens, 150 g kaulu, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 4 g pētersīļu un seleriju, sāls

Pagatavošana

Kaulus noskalo un sacērt - stobra kaulu locītavu galviņu vairākās daļās, mugurkaulu un plakanos kaulus šķērsām 5-6 cm lielos gabalos. Sasmalcinātos kaulus liek katlā, pārlej aukstu ūdeni, uzliek vāku un karsē. Kad šķidrums sāk vārīties, virs tā parādās pelēcīgas putas. Tās ar putu smeļamo karoti noņem. Pēc noputošanas buljonu vāra uz mazas liesmas 1-2 stundas, nenosedzot ar vāku, Tad pievieno sasmalcinātas garšsaknes - burkānus, sīpolus pētersīļus un selerijas. Vēlams buljona gatavošanai izlietot garšsakņu atgriezumus, stublājus, bet garšsaknes izlietot zupu gatavošanai. Sāli buljonam pievieno vārīšanas beigās. Buljonu izkās caur smalku sietiņu vai karsta ūdenī samitrinātu divkāršu marli.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt