Līdaku rulāde

Sastāvs: 2 kg līdaku, 4 olas, sāls, sīpoli, pipari, vircas un lauru lapas.

Pagatavošana

Līdaku nozvīņo. iztīra iekšas un nomazgā, vēderu pārgriež visā garumā, izņem visas asakas un sīkās asaciņas. Muguras daļu atstāj nepārgrieztu, olas novāra cietas un smalki sakapā. Tad uzber sagatavotai līdakai, iekaisa sāli, sarullē un sasien. Verdošā ūdenī, kam pielikts sāls un garšas vielas, pavāra apmēram 10 min., noņem un, ļauj pastāvēt 15 min. Kad rulāde atdzisusi, noņem šņores, sagriež glītās šķēlītēs šķērsām, kā rullēts. Šķēles sakārto uz bļodas un pārsaldē ar aspiku. Garnē ar citronu, zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt