Līdakas rulāde

Sastāvs: 1,2 kg līdakas, 1/2 tējkarotes piparu, sāls, 3 sīpoli, saišķis pētersiļa lapu, l,2 1 ūdens, 15 gr baltā stindzeņa (želatīna), 2 - 3 karotes etiķa, 2 olbaltumi, citrons.

Pagatavošana

Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā, iekšu dobumā ieberzē ar smalki maltiem pipariem un sāli un iekaisa, smalki sakapātus sīpolus un pētersīļa zaļumus, tad abas puses saliek atkal kopā, saveļ gareniski veltnī un sasien ar stipru diegu. Galvu, asti un asakas, iepriekš pienācīgi notīra, uzliek vārīties ar aukstu ūdeni un sāli, kad šķidrums vārās, tajā ieliek un apm, 1/2 st. lēnām vāra rulādi, tad izņem laukā, un ļaujot atdzist, virumu izkāš caur sietiņu. Apm. 2/3 l viruma uzvāra ar balto stindzeni (želantīns) un etiķi, pieliek nedaudz ar sāli sakultu olbaltumu un nomazgātas, smalki maltas olu čaulas. Virumu vēl 5 min. pavāra un noliek apm. 20. min. mierīlgi stāvēt. Rulādi sagriež puspirksta biezuma šķēlēs, iekārto formā, kam dibenu un apmali apliek ar robotām citrona šķēlēm, aplej ar šķidrumu, ko nokāš caur tīri izskalotu salveti, un noliek sasalt.
Dienu vēlāk rulādil izgāž no formas uz deserta šķīvja, kura apmali garnē ar pētersīļiem, un dod galdā ar kādu Majonnes vai mārrutku mērci.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt