Līdakas plācenīši

Sastāvs: 1 kg līdakas, 100 gr sviesta, 2 veģi, 2 - 3 olas, 2 karotes skāba krējuma, sāls, pipari. Cepšanai: 100 gr sviesta, karote miltu.

Pagatavošana

Sagatavotu līldakas gaļu divreiz samaļ, pusi izberž caur sietiņu ar sviestu un piejauc biezenim, ko dabū aukstā ūdenī izmērcētu un cieši nospiestu baltmaizes mīkstumu ar jēlām olām, skābu krējumu, sāli, pipariem un pārējo, malto gaļu sajaucot. Tad uz dēļa, to iepriekš mazliet ar miltiem apkaisot, izveido garenus, pirksta biezuma plācenīšus, kurus 6 - 8 min. cep sviestā uz mazas uguns. Galdā pasniedz ar smalkiem dārzājiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt