Lauku salāti

Sastāvs: 600 g svaigu kāpostu, 300 g skābētu gurķu, 3 tējkarotes cukura, 2 tējkarotes sāls, tējkarote ķimeņu. Pārliešanai litrs ūdens, 1 ēdamkarote cukura, 0,5 ēdamkarotes sāls.

Pagatavošana

Svaigo kāpostu galviņu notīra no ārējām lapām un sasmalcina salmiņos. Kāpostus pārkaisa ar cukuru, sāli, samaisa un ļauj atsuloties 2—3 stundas. Tad kāpostus nospiež no liekās sīvās sulas.

Labus skābētus gurķus nomizo , sagriež skaidiņās vai arī sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Kāpostus, gurķus un ķimenes sajauc un iepilda dezinficētā burkā, pārlej ar verdošu sālsūdeni un cukurūdeni un liek pasterizēt 85 -90°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas 20 mīnūtes, 3 litru burkas 25 minūtes.
Tālāk kā parasti burkas aizvalcē, patur pusstundu apgāztas uz vāciņiem un atdzesē.
Pirms salātu lietošanas sālījumu nolej un tiem pievieno eļļu un zaļumus.

Please wait...

Atbildēt