Latgales siers

Sastāvs: 5 l pilnpiena, 10 g ķimeņu, 10 g sāls Pilnpienu (3l) saraudzē.

Pagatavošana

Rūgušpienu lej katliņā un uz mazas liesmas karsē līdz vārīšanai. Tiklīdz sāk atdalīties suliņas un veidojas biezpiena receklis, pievieno atlikušos 2 l piena un, lēni maisot, turpina karsēt, līdz sarec pieliktais piens un atdalās suliņas. Tad karsēšanu pārtrauc un ļauj biezpienam nogulsnēties. Suliņas nolej, biezpienam pievieno ķiemenes, lej linu audekla trījstūra maisiņā, ļauj suliņām notecēt un, kamēr vēl masa silta, novieto zem sloga vēsā vietā un patur 24-48 stundas. Tad to no maisiņa izņem un ieberž ar sāli. Lai sieru uzglabātu ilgāk, to labi nosloga, lai būtu mazāks mitruma saturs, un vēl apkaltē. Sieru sagriež šķēlēs, sakārto uz šķīvīša un pasniedz ar sviestmaizi.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt