Latgales salāti

6 kg gurķi, 2 kg sīpoli, 400 ml eļļa, 400 ml etiķis 9%, 2 - 3 buntītes dilles, 2 ēd.k.cukurs, 4 ēd. k. sāls.

Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs, nomizo sīpolus un sagriež šķēlītēs. Gurķus ar sīpoliem liek traukā un pievieno smalki grieztas dilles, eļļu, etiķi, sāli un atstāj uz kādu laiciņu suloties (apmēram 8-10 stundas) Tālāk liek izkarsētās burkās un vēl katrai burciņai pa virsu pārlej 1 tēj. kar. eļļas, uzliek iepriekš sagatavotus vāciņus. Pasterizē 0,5 burciņas pie 80C 10 min. Valcē vākus ciet, atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

Latgales salāti
Latgales salāti

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt