Kvass

Sastāvs: 3 kg. kaltētas rupjas maizes, 14 l ūdens, 50gr. rauga, 500 gr. cukura , 1/3 litra piparmētru tējas.

Pagatavošana

Kaltētu rupju maizi aplej ar verdošu ūdeni un atstāj 12 stundas stāvēt. Atšķaida raugu kādā lāsē nokasta maizes ūdens, un ļauj rūgt, pēc 3st. maizes ūdeni nokāš, pieliek raugu, cukuru un izkāstu piparmētru tēju, visu samaisa un ļauj stāvēt līdz otrai dienai segtā traukā. Nosmeļ putas, vēlreiz nokāš, iepilda pudelēs, aizkorķē un uzglabā vēsumā. (Padibenes nedrīkst liet pudelēs, jo citādi pudeles sasprāgst.)

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt