Krievu borščs

Sastāvs: 400 g gaļas buljona, 100 g biešu, 80 g sv. kāpostu, 10 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 15 g tomātu biezeņa, 10 g tauku, 5 g kviešu miltu, 10 g sk. krējuma, garšvielas, zaļumi

Pagatavošana

Salmiņos sasmalcinātas bietes katliņā apcep sakarsētos taukos. Tad pievieno tomātu biezeni, nedaudz etiķa, nedzidro gaļas buljonu, lai bietes būtu tikko pārsegtas, un sautē, līdz bietes gandrīz mīkstas. Buljonā liek salmiņos sagrieztus svaigus kāpostus, taukos apceptās garšsaknes, lauru lapas, piparus, un vāra līdz kāposti gandrīz mīksti. tad pievieno izkarsētus, buljonā iejauktus kviešu miltus, sautētas bietes un 5 minūtes vāra. Pirms pasniegšanas borščam pievieno cukuru, skābu krējumu un sasmalcinātus zaļumus. Bietes var vārīt ūdenī vai apcept cepeškrāsnī mīkstas, tad nomizot un sagriezt salmiņos vai uz sakņu rīves sarīvēt skaidiņās. Ja vēlas bietēm piešķirt īpatnēju skābumu, tad tās pēc sasmalcināšanas pārlaista ar etiķi un ļauj ievilkties. Borščam svaigu kāpostu vietā var ņemt skābētus kāpostus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt