Krakovas desa (versija)

Sastāvs: 500 gr vērša mīkstuma, 500 gr cauraugušas cūkas gaļas, 200 gr cūkas speķa, 1 tējkarote cukura, sāls pēc garšas, baltie pipari, ķiploks, 2 litra auksta ūdens, 1 karote ķimeņu.

Pagatavošana

Katru gaļu sagriež gabaliņos atsevišķi - cukuru, sāli, samaisa, gaļu apsālā. Speķi sagriež sīkos gabaliņos. Otrā dienā vērša gaļu samaļ 2 reizes, cūkas gaļu nemaļ, sagriež mazos, sīkos kubiņos. Vērša, cūkas gaļu un speķi krietni sastrādā, pieliek saberztu ķiploku, piparus, pielej ūdeni, mīca, kamēr masa kļūst lipīga. Cūkas zarnas nomērcē aukstā ūdenī, pilda zarnās sagatavoto masu, ne visai garos gabaliņos, apgriežot riņķī apkārt. Žāvē dūmos.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt