Kompots no aličas vai plūmēm bez pasterizēšanas

Aličas 1/2 no trauka tilpuma, cukurs 300g uz litru ūdens.

Parasta recepte, kā gatavot aliču ziemai, kā arī šo pašu recepti var izmantot plūmju kompota gatavošanai.

Šīs receptes priekšrocība ir tā, ka nav jāveic pasterizēšana.

Iepriekš sagatavotās, tīrās ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās ievieto mazgātas un nosusinātas ogas, tad pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 - 20 min. Tad ūdeni nolej katlā un pievieno tam cukuru (uz 1L 300g) uzvāra un turpina vārīt vēl 5 min. Ar gatavo sīrupu pārlej aličas un aizver burku ar vāciņu un aizvalcē.

Gatavo produkciju atdzesē un liek vēsā vietā glabāties.

*Aliča - Kaukāza plūme.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt