Knēdeļu klimpas

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 1/2 glāzes miltu, 1 ola, sāls, 50 g sviesta vai margarīna, 2 šķēles baltmaizes.

Pagatavošana

Kartupeļu masai pievieno sakultu olu, sāli, miltus, no samaisītās mīklas verdošā sālsūdenī izvāra paraugu. Ja klimpa pašķīst, pievieno vairāk miltu. Baltmaizi sagriež kubveida gabaliņos, apcep sviestā. Kartupeļu masā iemaisa grauzdiņus vai liek tos katras klimpas vidū. Klimpas vāra nedaudz sālītā ūdenī, izņem ar putukaroti, pasniedz pārlaistītas ar sabrūnētu sviestu vai ievieto saldā zupā, kompotā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt