Klinģeris

Sastāvs: 0,5 L piena, 1 kg. miltu, 1 paciņa rauga, 200 g sviesta, 200 g cukura, 3 olu dzeltenumi, 200 g rozīņu, kardamons, safrāns, vaniļa, sāls, 100 g riekstu, vai mandeļu, pūdercukurs.

Pagatavošana

Raugu samaisa ar 1 tējk. cukura un noliek siltumā uzrūgšanai. Pusi miltu iesijā bļodā. Pienu uzsilda. Miltos iemaisa pienu, raugu, pieveno mazliet cukura, mīklu pārkaisa un pārklāj ar drānu, liek siltā vieta uzraudzēšanai. Kad mīkla ir uzrūgusi, pievieno saputota sviesta, cukura un olu dzeltenumu masu, sakaltētas, saberztas un ar karstu pienu pārlietas garšvielas- safrānu, kardamonu, sāli un iemīca pārējos miltus, tad pieliek rozīnes. Mīklu uzraudzē, tad veido kliņģeri, novieto uz ietaukotas plāts, vēlreiz uzraudzē, pārziež ar olu, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem vai mandeļu pusītēm, cep. Pasniedzot kliņgeri pārkaisa ar pūdercukuru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt