Sastāvs: 400 g vistas gaļas buljona, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 5 g sīpolu, 10 g sviesta, sāls. Klimpām: 40 g kviešu miltu, 60 g buljona, 5 g sviesta, 1/3 olas, sāls
Pagatavošana
Nedzidrā vistas buljonā liek sviestā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus. Tad no sagatavotās klimpu mīklas ar ēdamkaroti veido klimpas, liek buljonā un vāra, līdz klimpas paceļas buljona virspusē. Pasniedzot pārkaisa zaļumus.
Klimpu sagatavošana: verdošam buljonam pieliek sviestu, sāli, pieber miltus un ar koka karoti samaisa, līdz mīkla atdalās no karotes un katliņa malām. tad atdzesē līdz apmēram 70 grādiem. pievieno sakultu olu, samaisa, lai mīkla būtu vienmērīga, gluda, spīdīga.