Ķiršu uzlējums

Sastāvs: 3 kg. Ķirši, 2,5 L. degvīns, 500 gr. cukurs, 2 L. ūdens.

Pagatavošana

1. Ķiršus mazgājam un atlasam bojātās ogas. Nosusinām un beram stikla burciņās. Pārlejam ogas ar degvīnu lai ķirši būtu nosegti un vēl mazliet, jo ogas šķidrumu ievilks. Uzliekam vāciņu un atstājam ievilkties uz 2 līdz 3 nedēļām.

2. Kad pagājis laiks nolejam šķidrumu caur sietiņu un atsevišķā traukā uzglabā. Atdalītās ogas atstājam burciņā un apkaisām ar cukuru, sakratām lai cukurs vienlīdzīgi izplūst burciņā un liekam ievilkties vēl uz 10 dienām.

3. Kad laiks pagājis caur sietiņu atdalām sīrupu un jaucam kopā ar pagājušajā reize atdalīto šķidrumu, kuru atsevišķā traukā turpinām uzglabāt. Ogas kuras palikušas burciņā aplejam ar tīru iepriekš novārītu, atdzesētu aukstu ūdeni un atstāj ievilkties vel uz 10 dienām ik pa dienai apskalojot burciņu.

4. Kad laiks pagājis, atdalām šķidrumu no ķiršiem un jaucam kopa ar iepriekšējā reizē sajaukto šķidrumu. No ķiršiem esam izspieduši visu ko vien varējām tādēļ varam šķirties – izmetot tos ārā. Iegūto šķidrumu izkāšam caur marlīti un pildām traukā. Ķiršu uzlējumu uzglabā vēsā vietā.

Please wait...

Atbildēt