Ķiršu ievārījums 2

Sastāvs: Ķirši 1 kg, ūdens 3/4 glāzes, cukurs 1 kg, ķiršu kauliņu kodoliņi

Pagatavošana

Ievārījuma gatavošanai izvēlas skābos, tumšos ķiršus. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņa un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar ūdeni un bez maisīšanas savāra dzidrā sīrupā). Lai iegūtu labāku garšu var pievieno dažus ķiršu kauliņu kodoliņus. Kad ievārījums gatavs, sīrups vajadzīgā biezumā un ogas sāk grimt trauka dibenā, to noņem no uguns un karstu vai atdzesētu sapilda traukos.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt