Ķirbju salāti

Sastāvs: 800 g ķirbju. Marinādei litrs ūdens, 600—800 g cukura, 5—8 smaržīgie pipari, 15 krustnagliņas, 2 kanēļa mizas, 20—25 g citronskābes.

Pagatavošana

Izaugušus dzeltenos ķirbjus nomazgā, nomizo, izņem sēklas un mīkstās daļas, sagriež ar dārzeņu robaino nazi vienādos 2—3 cm3 lielos gabalos.

Katlā ar ūdeni liek visas garšvielas un vāra 5 minūtes. Tad marinādē ievieto sagatavotos ķirbju gabalus tā, lai tos pārklātu marināde, un lēni vāra, kamēr ķirbji kļūst caurspīdīgi. Nedrīkst vārīt ilgi, jo ķirbji var izjūkt. Ar putu karoti ķirbjus izņem no marinādes un glīti sakārto burkā. atlikušo marinādi uzvāra, izkāš caur marli, lai tā būtu pilnīgi dzidra, un pārlej ķirbjiem iepriekš sagatavotās burkās.
Burkām uzliek dezinficētus vāciņus. Metāla vāciņu vietā var lietot arī plastmasas vāciņus, jo ķirbju salāti labi uzglabājas. Pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 8 minūtes, litra burkas 10-12 minūtes. Burkas noslēdz un atdzesē. Citronskābes vietā var lietot galda etiķi, kas padarīs salatus nedaudz asākus.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt