Ķirbju salāti

Sastāvs: 100 g ķirbju. Cukura un etiķa sīrupam: 40 g cukura, 50 g etiķa (3%), 50 g ūdens, 0,5 g kanēļa, 1 krustnagliņa.

Pagatavošana

Ķirbjus sagriež šķēlēs, nomizo, atdala sēklotni. Ar robotu sakņu nazīti sagriež kubveida gabaliņos. Cukuru, ūdeni, etiķi, savāra sīrupā, kam pieliek kanēļa miziņu un krustnagliņas. Sīrupā liek ķirbjus, vāra lēni, līdz ķirbji caurspīdīgi. Tad atdzesē, liek salātu traukos un pasniedz pie teļa gaļas, zivju, mājputnu, medījumu ēdieniem.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 0,2 g, ogļhidrāti 23,7 g, kalorijas 98.

Please wait...

Atbildēt