Ķirbju sacepums

Sastāvs: 1 kg ķirbju, 5 ēd. k. sviesta, 5 olas, 200 g. risu, 120 g. cukura, kanēlis, malti rieksti.

Pagatavošana

Noskalotus un notīrītus ķirbjus sarīvē sīkās skaidās, olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Taukvielu samaisa kopā ar olu dzeltenumiem un cukuru, garšai pievieno kanēli un samaltus riekstus. Masai pieliek sarīvētos ķirbjus, mazā šķidrumā uzbriedinātus rīsus, kuros iecilā stingri saputotus olu baltumus, kam putojot pievienots mazliet sāls. Sagatavoto masu liek ietaukotā veidnē, pārliek ar sviesta piciņām, krāsnī cep līdz gatavs.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt