Ķerveļu buljons

Sastāvs: 0,5 l ķerveļu, 75 g sviesta, 100 g grūdeņu, 2 l gaļas buljona, sakapātu pētersīļa zaļumu, 2 karotes skāba krējuma, 2 olu dzeltenumu, sāls.

Pagatavošana

Notīrītus un smalki sakapātus ķerveļus izvāra mīkstus ar maz sālītu ūdeni un sviestu, ūdens jāņem tikai tikdaudz, lai sēnes būtu ar to pārklātas. Tāpat maz sālītā ūdenī mīkstus izvāra arī grūdeņus, un tad izberž caur sietiņu un piejauc klāt karstam gaļas virumam, kuram vēl klāt pievieno arī ķerveļus, smalki sakapātus pētersīļu zaļumus un skābu krējumu, un ja nav ņemti grūdeņi, tad klāt pieliek kādu karoti miltu. Buljonu vēlreiz uzvāra, ielej buljona bļodā, kur iepriekš sakuļ olu dzeltenumu, un pasniedz galdā ar grauzdētām maizītēm.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt