Kartupeļu zupa

Sastāvs: 400 g liellopa gaļas buljona, 300 g kartupeļu, 15 g sīpolu, 25 g burkānu, 5 g pētersīļu, 10 g tauku, 1/2 olas,25 g sk. krējuma, sāls, zaļumi

Pagatavošana

Nedzidrā gaļas buljonā liek kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pievieno salmiņos sagrieztus, apceptus burkānus, sīpolus un pētersīļus, sāli un vāra, līdz kartupeļi mīksti.

Olu ar skābu krējumu samaisa, pielej nedaudz karstas zupas, samaisa, pievieno pārējai zupai un vairs nekarsē. Zupai pārkaisa sasmalcinātas diļļu vai pētersīļu lapiņas.

Pasniedz ar apceptām gaļas maizītēm vai pankūkām, pildītām ar gaļu. Kā maizīšu, tā pankūkas gatavošanai izlieto gaļu, no kuras vārīts buljons.

Kartupeļu zupa
Kartupeļu zupa

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt