Kartupeļu zupa ar desiņām

Sastāvs: 1/2 l ūdens, 1 burkāns, pētersīļi, selerijas, sīpoli, 2 kartupeļi, 1 ēd.k. sviesta, 4 desiņas, 2 ēd.k. tomātu biezeņa, 4 ēd.k. skāba krējuma.

Pagatavošana

Garšsaknes notīra, sasmalcina, liek katliņā sakarsētā sviestā un apcep, pielej ūdeni, pieliek notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra, kamēr kartupeļi mīksti, tad pieliek tomātu biezeni, no miziņas atbrīvotas, mazos gabaliņos vai ripiņās sagrieztas desas. Visu uzvāra; pasniedzot galdā, zupas porcijā ieliek krējumu, bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt