Kartupeļu zupa ar biezpiena grauzdiņiem

Sastāvs: 1/2 l ūdens vai buljona, 4 kartupeļi, 1 sīpols, sāls, pipari, ķimenes, sviests, zaļumi. Grauzdiņiem: 8 šķēles nobriedušas baltmaizes, 200 g biezpiena, 1 olas dzeltenums, ķimenes vai zaļumi, sviests.

Pagatavošana

Kartupeļus notīra, sagriež glītos gabaliņos un vāra ūdenī vai buljonā. Sīpolus sasmalcina, taukvielās apcep un kopā ar ķimenēm un sāli pievieno zupai. Gatavā zupā, kas gatavota ūdenī, liek bagātīgi sviestu vai krējumu. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem Baltmaizes šķēlītēm nogriež garozu, pārziež sviestu, biezpienu samaisa ar olu dzeltenumu, sāli, ķimenēm un pārziež maizītēm. Uz katras maizītes uzliek sviesta piciņu, plāti ar maizītēm liek sakarsētā cepeškrāsnī un grauzdiņus apcep gaiši dzeltenus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt