Kartupeļu veltnis

Sastāvs: 250 g kartupeļu, 75 sv. kāpostu, 10 g sīpolu, 1/2 olas, 10 g margarīna, 3 g rīvmaizes, 5 g skāba krējuma, 10 g tauku, sāls.

Pagatavošana

Vārītus kartupeļus samaļ gaļas mašīnā, pievieno sakultu olu, sāli, un labi samaisa. Sasmalcinātu sīpolu apcep margarīnā, pievieno sīki salmiņos sagrieztus svaigus kāpostus, nedaudz ūdens, sāli un sautē, līdz kāposti mīksti un ūdens iztvaikojis. Uz samitrinātas drānas liek kartupeļu biezeni apmēram 1 cm biezā plāksnē, pārliek sautētus kāpostus un malas saspiež vai, sākot no vienas malas, satin veltnī. Veltni liek uz cepešpannas, pārziež ar skāba krējuma un olas maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi un cepeškrāsnī cep, līdz izveidojas brūna garoziņa. Izcepto veltni liek uz cepešbļodas, sagriež šķēlēs un pasniedz ar skābu krējumu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt