Kartupeļu un silķu kroketes

Sastāvs: 2 glāzes varītu kartupeļu masas, 1 silķe, 1 sīpols, 2 ēdamkarotes sviesta. 1 ola, 1 ēdamkarote sarīveta siera, milti, rīvmaize, taukvielas.

Pagatavošana

Nomērcētu silķi iztīra, atdala no asakām un ādas, samaļ vai smalki sakapā. Sīpolu sasmalcina, sviestā sacep. Siļķi samaisa ar sīpoliem, olu, sieru un kartupeļu masu. Masā iestrādā tik daudz miltu, lai kroketes neizjuktu. Veido lodītes, apviļā pussakultā, ar ūdeni atšķaidītā olas baltuma, tad smalkā rīvmaizē. Kroketes cep dziļā sakarsētu tauku peldē. Pasniedz ar tomātu vai krējuma mērci, skābētiem vai marinētiem gurķiem, tomātiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt