Kartupeļu un plūmju klimpas

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 1/2 glāzes miltu, 1/2 glāzes mannas, 1 ola, sāls. Pildījumam: plūmes, graudu cukurs, sviests, rīvmaize, kanēlis.

Pagatavošana

Kartupeļu masai pievieno sakultu olu, sāli, mannu un miltus. Plūmes nemazgā, izņem kauliņus, to vietā ieliek cukur-graudu. Kartupeļu masu izveido «desā», to sagriež gabaliņos, katrā gabaliņā iespiež plūmi. Klimpu rūpīgi saspiež, apviļā miltos, liek nedaudz sālītā, verdošā ūdenī un vāra. Klimpas izņem ar putukaroti, liek lēzenā bļodā, apkaisa ar rīvmaizi vai ar kanēļa un cukura maisījumu. Klimpas pārlaista ar sabrūnētu sviestu. Līdzīgi var gatavot klimpas, izmantojot 1 glāzi sarīvētu, nospiestu kartupeļu maisījumā ar 1 glāzi vārītu kartupeļu masu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt