Kartupeļu un kāpostu biezenis

Sastāvs: 5 kartupeļi, 500 g galviņkāpostu vai ziedkāpostu, sāls, sviests vai margarīns, 1 sīpols, 3 olu dzeltenumi.

Pagatavošana

Sīpolus sasmalcina un katliņā izkausētās taukvielās apcep caurspīdīgus, pieliek sagrieztus kāpostus, pielej nedaudz verdoša buljona vai ūdens un sautē, līdz kāposti mīksti; izmaļ vai sastrādā masā ar mikseri. Kartupeļus notīra, nevāra, nosusina un sastrādā masā, samaisa ar kāpostiem, pieliek sāii, masu saputo, piemaisa jēlu oiu dzeltenumus un sviestu.

Biezeni var gatavot arī ar nelielu piena vai salda krējuma piedevu. Ziedkāpostu biezenim sevišķi vēlams pievienot smalki sarīvētu muskatriekstu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt