Kartupeļu un kāļu sautējums

Sastāvs: 5 kartupeļi, 2 burkāni, 1 kālis, taukvielas, sāls, ķimenes, sviests, zaļumi.

Pagatavošana

Kāļus nomizo, sagriež gabaliņos, ar taukvielu piedevu katliņā nedaudz apcep, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek ķimenes un aizvākotā traukā sautē. Notīrītus burkānus sagriež, apcep taukvielās un sautē atsevišķā katliņā. Kartupeļus notīra, sagriež, pievieno burkāniem un turpina sautēšanu, līdz tie mīksti. Tad pieliek izsautētos kāļus un atklātā traukā karsē, līdz viss šķidrums iztvaikojis. Pasniedzot pārlej ar kausētu sviestu, pārkaisa ar zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt