Kartupeļu un jēra gaļas sacepums II

Sastāvs: 10 vārīti kartupeļi, 4 olas, 600 g liesas jēra gaļas, 4 ēdamkarotes taukvielu, 2 sīpoli, 1 maza selerija, 1 ķiploka galviņa, pētersīļi, sāls, pipari, tomātu mērce.

Pagatavošana

Gaļu sagriež kubveida gabaliņos, sakarsētās taukvie lās sacep, pievieno smalki sagrieztus sīpolus, seleriju, pētersīļu saknes un turpina cept, līdz gaļa un dārzeņi mīksti, tad uzkaisa sāli, piparus, iemaisa tomātu mērci, pierīvē ķiploku. Vārītus kartupeļus sastrādā masā, pievieno sāli, saputotas olas, sakapātus pētersīļu zaļumus. Ietaukotā veidnē liek kartupeļu biezeni, vidū iespiež padziļinājumu, ieliek sagatavoto gaļas un dārzeņu maisījumu, veidojot apkārt kartupeļu masas valni, pārliek ar sviesta piciņām, cepeškrāsnī cep apmēram pusstundu. Piedevām salāti.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt