Kartupeļu un gurķu zupa

Sastāvs: 2 l ūdens, 200 g nieru, 200 g liellopu gaļas, 1 ēdamkarote taukvielu, 1 burkāns, 1 sīpols, 3 Kartupeļi, 1 gurķis, pipari, sāls, zaļumi, skābs krējums.

Pagatavošana

Nierēm izgriež urīnvadus, tās mērcē etiķūdenī, to vairākkārt mainot. Izmērcētās nieres noskalo. Liellopu gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām, gaļas šķēles izdauza, sagriež strēmelēs. Pannā sakarsē taukus, liek gaļu un apcep brūnu. Nieres un gaļu ievieto katlā, pārlej ar pannās atvārījumu. papildina ar verdošu ūdeni, pievieno sāli un aizvākotā katlā vāra. Burkānus notīra, sarīvē rupjās skaidās, sīpolus sasmalcina. Visu kopā taukvielās apcep un pievieno gaļu. Kartupeļus notīra, sagriež gabaliņos un pievieno zupa, kad gaļas produkti tuvu gatavībai. Skābētus gurķus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un ieliek gatavajā zupā. Zupu pasniedz ar skābu krējumu, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt