Kartupeļu un ābolu zupa

Sastāvs: 150 g zoss ķidu, 25 g kāļu, 15 g burkānu, 200 g kartupeļu, 5 g grūbu, 10 g sīpolu, 10 g sviesta, 50 g ābolu ( antonovkas ), garšvielas, zaļumi

Pagatavošana

No zoss galvas, kakla, kājām, spārniem vāra buljonu. Izkāstā buljonā liek noskalotas grūbas vai rīsus, daļiņās sagrieztus kāļus, burkānus un vāra 30 – 45 minūtes. Tad pievieno kartupeļus, sīki sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz dārzeņi gandrīz mīksti. Ābolus nomizo vai atstāj ar mizu, sagriež daiviņās, izņem sēklotni, liek zupā, un uz mazas liesmas vāra, līdz āboli mīksti, bet ne izjukuši. Gaļu atdala no ķidām, sagriež gabaliņos un liek zupā. Pirms pasniegšanas zupai pārkaisa sīki sasmalcinātus garšaugu zaļumus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt