Kartupeļu spilventiņi 1

Sastāvs:

Pagatavošana

Lielus kartupeļus notīra, sagriež šķēlēs (apmēram 5 mm biezās), tad taisnstūra gabalos. Gabaliņus noskalo aukstā ūdenī, nosusina drānā. Biezsienu katlā sakarsē taukvielas cepšanai dziļā peldē. Kartupeļus (pa daļām) ievieto metāla sietiņā, un iegremdē taukos, dažas minūtes karsē, tad izņem, atvēsina. Pēc nožūšanas atkārtoti liek augstākā temperatūrā (180°C) sakarsētos taukos un karsē. Tā kā šķēlēs palikušais mitrums strauji iztvaiko, «spilventiņi» uzpūšas, kļūst viegli. Kad spilventiņi ieguvuši zeltainu nokrāsu, tos no tauku peldes izņem, taukus notecina vai nosusina papīra salvetēs, pārkaisa ar smalko sāli. Ja kartupeļi jāuzglabā, tos pārsedz ar papīra salveti, istabas temperatūrā tie saglabāsies silti vairākas stundas. Kartupeļus var sagatavot gan vairākas stundas pirms pasniegšanas un īsi pirms pasniegšanas iemest karstajā tauku peldē ar nolūku atsildīt un iegūt kraukšķošu garoziņu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt