Kartupeļu sacepums ar siļķi

Sastāvs: 8 vārīti kartupeļi, 100 g sviesta vai margarīna, 1 siļķe, 1 glāze krējuma, 1 sīpols, 6 olas, rīvmaize. Siļķi notīra, sakapā vai samaļ.

Pagatavošana

Sīpolu sasmalcina, sacep taukvielās. Ugunsdrošā stikla veidni ietauko un izkaisa ar rīvmaizi. Pusi kartupeļu sagriež šķēlēs, pusi izberž caur sietu, tiem pieliek 5 olu dzeltenumus, izkausētu sviestu, ar dakšiņu masā izcilā (nemīca!). Olu baltumus sakuļ stingrās putās, iecilā sagatavotajā kartupeļu masā. Sagatavotajā veidnē liek kārtu kartupeļu šķēļu, virs tām ar sīpolu un daļu krējuma samaisītu siļki, pāri siļķu masai liek sagatavo to kartupeļu masu. Krējumā iemaisa 1 olas dzeltenumu un pārlej saturam. Cep krāsnī. Ēdienu pasniedz galdā ar visu trauku, piedevai salāti.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt