Kartupeļu «riekstiņi»

Sastāvs:

Pagatavošana

Lielus kartupeļus nomizo, liek aukstā ūdenī. Ar tējkaroti vai speciālu dārzeņu dobjamo karoti izveido mazus «riekstiņus», liek verdošā ūdenī un 2 minūtes vāra riekstiņus izņem un drānā nosusina. Pirms pasniegšanas galdā dziļā tauku peldē vāra spilgti dzeltenus. Izdobtos kartupeļus izmanto zupām, biezeņiem. No kartupeļiem var veidot arī dažādas citas dekoratīvas formas, piemēram, daiviņas vai ar ābolu seržu duramo veidotus «batonus». Šim gatavošanas veidam ir tā priekšrocība, ka novārītie kartupeļi pēc nožūšanas maina krāsu un nezaudē vitamīnus un to karsēšanu eļļā turpināt pēc īsāka vai ilgāka laika.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt