Kartupeļu ligzdiņas

Sastāvs:

Pagatavošana

«Ligzdiņu» gatavošanai nepieciešama Tpaša veidne, kas sastāv no diviem sietiņiem.
Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos salmiņos, plānā kārtā ievieto veidnītes apakšējā sietiņā, ar kartupeļiem izklājot sietiņa sienas. Piespiež ar otru sietiņu. Tā sagatavotās kartupeļu «ligzdiņas» liek sakarsētā dziļā tauku peldē un vāra, līdz «ligzdiņas» gaiši dzeltenas. No tauku peldes izņem, atbrīvo no veidnes, pasniedz karstas vai atdzesētas, piepildītas ar dažādām piedevām, piemēram, izsautētiem, glīti sagrieztiem burkāniem, zaļajiem zirnīšiem, olu kulteni, marinētām sēnēm, brūkleņu, ābolu, ķirbju u.c. salātiem. «Ligzdiņas» ir dekoratīvs noformējums svētku galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt