Kartupeļu klimpas ar puraviem

Sastāvs: 2 glāzes vārītu kartupeļu masas, 1 glāze miltu, sāls, 2 olas. muskatrieksts, 100 g žāvētas cauraugušas cūkgaļas, 2 ēdamkarotes sviesta, 500 g puravu, 1 ēdamkarote sasmalcinātu zaļumu, sviests.

Pagatavošana

Kartupeļu masai pievieno 1 sakultu olu. sāli, miltus, sarīvētu muskatriekstu. Uz miltaina dēļa mīklu izveltnē 0,5 cm biezā plāksnē. Plāksnei pārziež olu un samaltu žāvēto gaļu. Mīklu cieši saveltnē, izveidojot ruleti. Ruleti šķērsām sagriež gabaliņos. Puravus notīra, sagriež 3 cm garos gabalos, ar mazu buljona vai ūdens piedevu sautē. Uz puraviem liek sagatavotās klimpas un turpina sautēšanu, līdz puravi un klimpas gatavi. Ēdienu pasniedzot pārlej ar sabrūnētu sviestu, pārkaisa ar zaļumiem. Ēdienu var gatavot ugunsdrošā stikla traukā un ar to pasniegt galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt