Kartupeļu biezenis

Sastāvs: 400 g kartupeļu, 100 g piena, 10 g sviesta, sāls, zaļumi.

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, noskalo, ja nevienādi, sadala gabalos, liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus. Tad ūdeni nolej, tūlīt karstus saspaida ar koka stampiņu, jo tad biezenis ir irdenāks, garšīgāks. Iegūtajai kartupeļu masai pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu, sviestu un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Pēc tam katliņu noliek uz pavarda malas un kartupeļu masu ar koka karoti maisot, saputo, līdz tā caugana. Liek dziļākā traukā, pārkaisa sasmalcinātus zaļumus un pasniedz ar kausētu sviestu vai apceptu speķi, dažādām mērcēm. Klāt pasniedz pienu vai kefīru.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt