Kartupeļi ar žāvētu cūkgaļu

Sastāvs: 8 kartupeļi, 200 g cauraugušas cūkgaļas, 1 sīpols, 1 glāze tomātu biezeņa, sāls, pipari, taukvielas, krējums.

Pagatavošana

Gaļu sagriež plānās šķēlītēs vai strēmelēs. Sīpolu notīra, sagriež ripiņās. Katlā sakarsētās taukvielās sacep gaļu un sīpolus, tad pieliek notīrītus, šķēlēs vai stienīšos sagrieztus kartupeļus, maisot apcep, pārkaisa sāli, piparus, pieliek tomātu biezeni, papildina ar buljonu vai karstu ūdeni tā, lai kartupeļus segtu nepilnīgi. Katlu aizvāko un ēdienu sautē, līdz kartupeļi mīksti. Sautēšanu var veikt arī tvaika katlā vai cepeškrāsnī. Kad kartupeļi mīksti, ēdienam pieliek skābu krējumu un vēlreiz uzvāra. Ēdienu pasniedz ar asiem salātiem, piemēram, rutku, skābēto gurķu vai kāpostu salātiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt