Kartupeļi ar bešamelmērci

Sastāvs: 4—6 personām, 1/2 kilogramu kartupeļu, 3/4 litra bešamelmērces, 50 gramu siera, 30 gramu sviesta, sāls.

Pagatavošana

Vārītus kartupeļus nomizo, sagriež šķēlēs un sajauc ar mērci, ja kartupeļi ļoti miltaini un pārāk uzsūc mērci, tad tā iepriekš atšķaidāma ar pienu. Tad kartupeļus ar mērci iepilda cepamā formā, apkaisa ar samaltu sieru, uzlej izkausētu sviestu un 1/2 stundas laikā apcep koši iebrūnus. Galdā šos kartupeļus pasniedz pie bifšteka, karbonādes, Prāgas šķiņķa vai satītas gaļas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt