Kārtainā biezpiena mīkla

Sastāvs: 250 g sausa biezpiena, 250 g miltu, 250 g sviesta vai margarīna, sāls.

Pagatavošana

Miltus izsijā, sajauc ar sausu izmaltu biezpienu, iekapā taukvielu, pievieno sāli, visu samaisa, mīklu atdzesē, tad izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā, tad 3 reizes otrā virzienā, atstāj vēsumā no 0,5 līdz 1 stundu.

Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš, atkal atdzesē. Pēdējo reizi izveltnējot, no mīklas veido plāksnes kūkām, tortēm, vai izspiež cepumus. Izstrādājumus novieto uz plāts, kas apslacīta ar aukstu ūdeni, cep karstā cepeškrāsnī.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt