Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)

3,5 kg. kāpostu, 0,5 kg. burkānu, 65 gr. sāls, lauru lapa, melnie pipari (ne malti) pēc garšas.

Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi. Burkānus nomazgā, nomizo un rīvē uz vidējas rīvītes vai griež ar nazi smalkos salmiņos. Kāpostus pildām traukā, kurā skābēsim apmēram līdz vidum, tad pievienojam pāris šķipsnas rīvēto vai griezto burkānu un iesālām ar 1 ēd.k. sāls bez kaudzes, akurāti pie-presējam ar koka karoti vai koka stampu, liekam lauru lapu ar melno piparu. Šo procedūru atkārtojam 4-5 reizes un ar katru kārtu uz augšu var samazināt burkānu, sāls un piparu daudzumu, Pie-presēšana jāveic tiktāl līdz parādās sula. Virsū kāpostiem liekam apgrieztu šķīvi lai sula pārsegtu kāpostus, trauku nosedz ar vāku tā lai gaiss tiktu kāpostiem klāt. Atstājam uz pāris dienām pie istabas temperatūras. Kāpostus uzglabā pagrabā vai ledusskapī.

Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)
Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt